dimarts, 30 de setembre del 2008

Males noticies... :'(

Be seguidors, volem informar-vos que l'entrevista que teníem programada amb rapsodes no ha pogut ser, així que aquest dissabte 4 d'octubre no tindrem l'entrevista... Estem pensant en algo, així que tranquils que posiblement vos dugam alguna sorpreseta per compensar la mala notícia ;)

Be, us esperem a tots el dissabte a les 12 del matí a La Veu de Mariola, 107.4 FM.

dilluns, 29 de setembre del 2008

El per que de les coses


Be despres de molt de refleccionar pense que una nova seccio pot ser bo com no! i res voldria esta semana que seria especial per l'entrevista de rapsodes, canviar la seccio de les noticies xorres per aquesta.


Bé voldria començar esplicar en que tractara la seccio basicament es tractara de tot alla que ens envolta i no encontrem un per que o qui o per a que es va fer i coneixer un poc mes d tot allo un poc desconegut i la seua historieta com no...
M'agradaria que opinareu sobre tot aso i que vos pareix!



adeu!

diumenge, 28 de setembre del 2008

La premsa critica i promociona el masclisme.

En l’actualitat el masclisme està prou desenvolupat en aquesta societat, per desgràcia hi ha molts homes que veuen a les dones com a objectes i no com a les grans persones que poden arribar a ser. No és més humà un home que una dona, o una dona que un home, un de color i un de blanc, o viceversa. Som tots iguals, però per desgràcia ens a tocat viure en una societat molt masclista, racista i egoista. El masclisme no és una cosa que haja nascut de hui per a demà, és un terme que viu en el nostre planeta des de fa moltíssims anys. Des de sempre la dona s’ha vist com a una persona inferior a l’home. Sempre ha manat més l’home que la dona, i antigament les dones quedaven completament anul•lades, sols les utilitzaven per a cuidar la família i la llar.

Un dels temes més greus que implica el masclisme és la violència de gènere. Amb aquesta violència ja han mort en el que portem d’any més de 70 dones a mans d’homes. Les morts de les dones assassinades ixen en quasi tots els mitjans de comunicació: en la televisió, en la ràdio, en la premsa... Avui volem denunciar un poc el que fa la premsa. En un principi en els articles que publiquen sobre la violència de gènere critiquen les morts de les dones, i ho denuncien amb la paraula escrita, però indirectament estan atentant sobre la dignitat de la dona. Això ho fan amb els anuncis de prostitució que hi ha als periòdics, que moltes vegades poden ser anuncis de màfies de prostitució il•legal, que obliguen a dones, normalment immigrants, a exercir la prostitució
.
Indirectament els periòdics exerceixen una forma de maltractament de la dona, de manera que li donen un tracte molt dolent a la dignitat de la dona. Però això no ix en cap article de la premsa, perquè els interessa molt, perquè amb eixos ingressos dels anuncis estan traient diners, i per a ells es veu que és més important els diners que la dignitat de la dona. Per això, des de el programa del Purgatori denunciem aquets fets, els anuncis que van encontra de la dignitat de la dona.

Què és la música?

Bona pregunta... Què és la música?... Sons ben ordenats?... Una sèrie de notes amb sentit pròpi?... Què és?... Doncs la música és un sentiment que es porta a l'interior d'un mateix. La música ho és tot, sense ella no es podria fer casi res. No hi haurien festes... els anuncis serien aborrits... les pelicules no tindrien gràcia... els mitjans de comunicació pedrien interés... i el més segur és que no tindriem ara un programa de ràdio. Amb la música s'expresse'n els propis sentiments d'un mateix, es pot donar a coneixer els sentiments d'un sense parlar-ne. Es pot transmetre tristesa, alegria, descontent, enuig, ràbia, felicitat... També depenent de l'obra a interpretar, hi ha d'obres més alegres que d'altres i també hi ha d'obres més tristes que d'altres, però el que si que és cert, és que l'elecció del sentiment a transmetre sols depent de l'autor (per l'estil de la seua obra i per les indicacions que faja) i també per l'intèrpret (pel seu gust).

Una bona definició seria la següent: la música és un art, i com a tal, és el fruit d'una intuïció creativa, que es manifesta en el temps i l'emoció. En general la música és la successió de sons que emeteixen normalment instruments musicals, sons organitzats per un compositor o un instrumentista improvisador d'acord a un ritme. Els quals es produeixen per a transmetre el que he comentat abans dels sentiments, amb el propòsit de ser agradables, commovedors, o fins i tot detestables segons els gustos musicals del receptor i com no del emisor. La música no sols es fa amb instruments musicals sinó que també es pot parlar de música tot i que els sons siguen produïts per la naturalesa o per objectes no-musicals en un principi.


La música és diversió, una profesió, és vida, un art,... Sense la música, tal vegada no seria el mateix, i pot ser que no estiguerem ara mateix parlant a la ràdio, i segur que no estaria parlant d'aquest art, d'aquest sentiment, d'aquesta forma de vida.

dissabte, 27 de setembre del 2008

Rapsodes a ràdio Bocairent

Després d'aquest dissabte que hem fet un programa que ens a eixit super bé! Ja sóm El Purgatori 100%!

Aquesta setmana que ve , exactament el dia 4 , vindran a ràdio Bocairent a presentar aquest treball del que teniu a l'esquerre Rapsodes - Contes per versos , un treball de rap en valencià 100% i gent de valència ciutat , serà tot un plaer tindre a aquest agent que de segur que ens du molta energia i moltes ganes de treballar agust amb ells i esperem que ens escolteu!
POdeu visitar a rapsodes a www.rapsodes.com

Un salut gent i fins la pròxima setmana hui ha sigut un dia Bo un dia deixos de no acavaaar!

dilluns, 22 de setembre del 2008

Entrevista a Hermenegild Sempere (Mere)



El bocairentí Hermenegild Sempere, professor de matemàtiques i músic, va presentar el dia 11 del mes passat el seu primer llibre 'Vestigis del Purgatori'. La Sala Joan de Joanes es va omplir per conèixer els detalls d’una obra formada per catorze contes estructurats en quatre parts i que barreja: humor, surrealisme i tragèdia. En la presentació, l’alcalde de Bocairent, Josep V. Ferre, va qualificar Sempere d’home renaixentista, perquè fa de tot (és professor de matemàtiques, intèrpret i compositor musical, esportista i ara escriptor) i ho fa tot bé.

Bé, informar-vos de què aquest dissabte 27 tindreu la oportunitat de escoltar l'entrevista que tenim programada amb Mere per a comentar un poquet el seu llibre.

Us esperem ;)

dimecres, 17 de setembre del 2008

Reflecció de la setmana passada

Per unes platges més netes...

L'altre dia vaig anar a la platja, i em vaig encontrar en diferents coses. La primera que feia molt de vent, la segona que no hi havia casi gent i la tercera, que la gent no la cuida gens. Hi ha molta gent que amaga la brutícia entre la arena, però sempre acaba ixnit, o simplement la llancen al terra i més amples que ningú. També és cert que hi ha gent que cuida tot el que fa en la platja per no enbrutar-la, i inclús arrepleguen la brossa que deixen els altres. Una de les coses que menys soporte és a la gent que fuma en la platja i després apaguen el cigarret en el terra i l'amaguen entre grapats d'arena. Jo no dic que la gent no fume en la platja (que tampoc dic que ho fagen) però el que si que demane és que si la gent fuma que tinga cura del medi i agafe alguna cosa per llançar la cendra i el cigarret.

La platja en general estava molt neta, però la gent pel matí va deixar la seua petjada, petjada en forma de brossa. Caminant, caminant, vaig veure de tot, des d'emboltoris de menjar, fins a tiretes d'algun xiquet i paperets, i fins i tot algun excrement, i com no cigarrets. El personal de neteja de les platges neteja tots els dies però no netegen a tota hora, així que la platja estiga neta durant tot el dia es feina de tota la gent que es passa per la platja, aportar el granet d'arena a la platja per a que estiga neta es cosa de tots.

dimarts, 16 de setembre del 2008

Enquesta!

Bé despres de la finlaitzacio de la ulitma enquesta toca una nova, ara possare els resultats i possare un nou tema a debatir... que sera el horari de la continitat del prgrama el ventilador xo versio hibern a el braseret,com sabeu el formem par de l'equip!


resultats:

Que t'agradaria de fenomens paranormals per al pròxim programa ?


Sobre Vampirs
0 (0%)
Sobre Capadocia
0 (0%)
Sobre llegendes urbanes del poble i comarca
6 (75%)
Altres
2 (25%)


A guanyant amb 6 vots un 75% aixi que arnau ja saps de que tens que tractar esta semana!





salutacions de tot l'equip

diumenge, 14 de setembre del 2008

finalitzacio de temporada

Be part de l'equip del purgatori tenim un programeta d'estiu el ventilador que ja s'acavat la primera temporada... i proximament continuarem amb el braseret... que sera ja per a no passar fred despres de estar tot el estiu amb gandi i jo soles al ultim programa migui ens fara tambe conpanyia i ja som tres al programa aixi que proximament tindrem un ou programa ja possarem noves noticies......be fins pronte

Entrevista a la organització del meruts....

Bueno eu senk per el retras xo vaig tindre uns problemetes amb la camara aixi que posse les fotos de aquesta semana passada cuan vam tindre la visita de la organitxacio del meruts festival.Be tambe dir que ja contem amb un nou menbre al equip ell es sergi i fara la seccio de la refleccio!












dijous, 11 de setembre del 2008

el ventilador programa especial

Be dir que tindrem un especial del ventilador on podreu disfrutare de la millor musica amb l'ultim programa de la temporada on podras fer les teues dedikatories...al 962355006 no pots fallar estarem amb tu desde les 4 t'esperem a la 107.4 pots escoltarmos tambe a www.laveudemariola.com tindrem com a convidat a migui!

dimecres, 3 de setembre del 2008

Aquest dissabtee!


Aquest dissabte 6 de setembre , vindrà a la ràdio part de l'organització del merut's festival..! Vindran a fer-los una entrevista per tal de xarrar amb ells del que serà el merut's festival d'aquest any ens contaran com estan treballan per dur endavant quest proyecte... , Un programa que contarem amb la primera entrevista al purgatori!

Si voleu podeu visitar la web dels merut's